Tak nám začala sezóna jahod. Předevčírem jsme dostali první várku a dneska druhou, mnohem větší než byla první.
Manžel si trochu jahod rozmačkal a smíchal se zakysanou smetanou, olizoval se až za ušima. Já vymýšlela recept, kde bych uplatnila skoro celý zbytek. Pátrala jsem po internetu, ale jogurt, smetanu a jim podobné věci jsem doma neměla, takže jsem sáhla po receptu, který jsem měla napsaný ve své kuchařce.
250 g másla, 300 g cukru moučka, 8 vajec, 2 vanilkové cukry, 8 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 500 g polohrubé mouky, ovoce
Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Pak přidáme mléko, po částech mouku a ušlehaný sníh z bílků. Dáme na vymazaný plech, poklademe ovocem a pečeme asi 20 minut při 180°C.
Část těsta můžeme obarvit kakaem a pak na světlé těsto dáme ovoce, na ovoce potom tmavé těsto.
Část těsta můžeme obarvit kakaem a pak na světlé těsto dáme ovoce, na ovoce potom tmavé těsto.
buchta vypadá velice lákavě, nadýchaně a šťavnatě. jen nevidím nikde v receptu kakao nebo se pletu, že ta horní vrstva je i s kakaem?
OdpovědětVymazatV původním receptu kakao není, to už jsem si tam přidala já.
OdpovědětVymazatZajímavý recept a ta mřížka z kakaového těsta je dobrý nápad. :-D
OdpovědětVymazat