čtvrtek 31. května 2012

Ovocný koláč

Tak nám začala sezóna jahod. Předevčírem jsme dostali první várku a dneska druhou, mnohem větší než byla první.

Manžel si trochu jahod rozmačkal a smíchal se zakysanou smetanou, olizoval se až za ušima. Já vymýšlela recept, kde bych uplatnila skoro celý zbytek. Pátrala jsem po internetu, ale jogurt, smetanu a jim podobné věci jsem doma neměla, takže jsem sáhla po receptu, který jsem měla napsaný ve své kuchařce.


250 g másla, 300 g cukru moučka, 8 vajec, 2 vanilkové cukry, 8 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 500 g polohrubé mouky, ovoce

Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem. Pak přidáme mléko, po částech mouku a ušlehaný sníh z bílků. Dáme na vymazaný plech, poklademe ovocem a pečeme asi 20 minut při 180°C.

Část těsta můžeme obarvit kakaem a pak na světlé těsto dáme ovoce, na ovoce potom tmavé těsto.





3 komentáře:

  1. buchta vypadá velice lákavě, nadýchaně a šťavnatě. jen nevidím nikde v receptu kakao nebo se pletu, že ta horní vrstva je i s kakaem?

    OdpovědětVymazat
  2. V původním receptu kakao není, to už jsem si tam přidala já.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý recept a ta mřížka z kakaového těsta je dobrý nápad. :-D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF