Ve dnech 11 - 13. května 2012 se u nás v Kroměříži konal 2. ročník Moravia Food Festivalu. Do areálu Octárna se sjelo šest restaurací a každá s sebou přivezla šest jídel, z toho koprová omáčka byla povinná.
Na degustaci jsme se vydali v sobotu. Holky jsme nechaly u babičky a dědy a s manželem jsme šli degustovat. Každá degustační porce měla 30 g - 50 g, takže možnost na přejezení tam nebyla, ale vzhledem k tomu, že držím dietu, tak jsem byla sytá až až. Ale to už jsem odbočila.
Na tento festival jsem se dost těšila a proto mě zklamalo, že bylo škaredě. Poprchalo a bylo studeno, takže bylo dost chladno a já si odtud přivezla k antibiotikám ještě další pořádné nachlazení.
A co jsme si to vlastně dali?
Nejdřív jsme ochutnali místní jídlo z restaurace Octárna:
Kuřecí stehýnko po Malajsku servírované s chlebem na Octárně pečeným
Uzený hovězí jazyk se šlehanou koprovou omáčkou s domácím houskovým knedlíkem
Další restaurace byla Restaurace na koupališti ze Zlína
Marinované ravioly z červené řepy s kozím sýrem, listový salátek s jarní zeleninou, pečivo
Domácí vanilková panna cotta s rebarborou a jahodami
Další stan, který jsme navštívili byla Hotel a restaurace Koníček z Uherského Hradiště
Domácí kachní terinka se sušenými brusnkami balená v anglické slanině
Stan číslo jedna patřil Restaurantu Kozlovna U Badinů z Brna
Carpaccio z jarních bílých ředkví uložené na mladém špenátovém listu, omáčkou pesto a hoblinkami vyzrálého parmazánu
A stan číslo 2 patřil Restaurantu Sušil z Bystřice pod Hostýnem
Argentinský steak marinovaný v kubébovém pepři a libečkovém másle, podávaný s fresch salátkem a čerstvou bagetkou
Taky se tam ukázal Aleš Háma.
Za sebe můžu říct, že mi nejvíc chutnalo krásně měkkoučké kuřecí stehýnko, potom červená řepa a nakonec bílá ředkev. A co se manžela týče, tak tomu nejvíc chutnal steak a jazyk s koprovkou.
A příští rok, pokud bude hezky, tam půjdeme zase, ale i s holkama, ať si to užijí s námi.
Tak to ste si museli pochutnať :-). Vyzeralo to lákavo...
OdpovědětVymazatKdybych nedržela dietu, tak to rozjedu a smíchám vše dohromady. Naštěstí jsem měla bílkoviny, tak to šlo. Jídlo vypadalo fantasticky a dobře chutnalo.
VymazatTak to byly hody, krásný kulinářský zážitek...:)
OdpovědětVymazatUžili jsme si to.
VymazatHmm tak to vypadá víc než dobře, hlavně ta paštička :)
OdpovědětVymazatTěžko říct, jestli to byla paštika. Já jsem to nejedla a z manžela nemůžu dostat, co to vlastně bylo.
Vymazat:-) tiež som raz na takom food festivale bola, ale tie jedlá takto pekne nevyzerali....máš aspoň zážitok.
OdpovědětVymazatbyla jsem spokojená a příští rok zase.
Vymazat