pátek 31. května 2013

Krkovička pečená v celku na kmíně a česneku

Je tolik klasických receptů, které jsem ještě nedělala a o tolik se ochuzuji. Není nadto si upéct jednoduše maso bez nějakých marinád a koření.

vepřová krkovička vcelku s kostí, několik stroužků česneku, sůl, kmín, cibule,1 dl vody

Maso umyjeme, dáme do pekáče a pořádně osolíme. Posypeme kmínem, nakrájeným česnekem a obložíme cibulí, kterou nakrájíme na proužky. Podlijeme vodou, přiklopíme druhou polovinou pekáče a dáme do trouby vyhřáté na 200°C. Po půl hodině krkovičku polijeme výpekem, pokud je málo vody, přilijeme horkou vodu. Během pečení občas maso poléváme výpekem

Pečeme asi 1 - 1,5 hodiny, podle velikosti masa, ale čím déle se peče, tím je maso měkčí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF