sobota 5. května 2012

Květákové karbanátky

Oběd pro má zlatíčka. Byl moc dobrý, všichni to snědli a zbylo jim i na večeři.

Květák lze nahradit jinou zeleninou, třeba brokolicí nebo různou směskou.


1/2 kg - 3/4 kg dušené zeleniny, 3 tvrdší rohlíky, 1/4 l vody, 2 lžíce koření do mletého masa, sůl, 2 vejce, majoránka, trochu česneku, hladká mouka, strouhanka, olej

Rohlíky nakrájíme na kostičky, posypeme je kořením do mletého masa a  zalijeme vodou. Kostičky musí nasát vodu, ale nesmí ztratit tvar. Přidáme vejce, majoránku, česnek, mouku, zeleninu, osolíme a promícháme. Tvoříme karbanátky a podáváme s brambory.


2 komentáře:

  1. Určitě dobrý tip jak nahradit zeleninou maso, dietní, skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě bych si vystačila i bez toho koření do mletého masa (nemám ráda míchané směsky, v kterých stejně nakonec je hlavně sůl), ale jinak to vypadá moc dobře. Květák mám ráda a proč ho mít pořád jen jako smažený, nebo nákyp?! Díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF