středa 25. července 2012

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Tak tahle dobrota byla částečně určená k mé dietě a částečně ne. Jestli mi někdo poradí, jak zahustit omáčku bez použití jíšky, budu mu moc vděčná.


Náplň do paprik: 500 g mletého masa,  100 g cukety, 1 malá červená řepa, 1 cibule, 3 stroužky česneku,  špetka pepře, špetka soli, majoránka

Omáčka: 1 cibule, olej, hladká mouka, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 l vývaru, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, sůl, 2 hřebíčky, 1 bobkový list

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek, nakrájenou cibuli, nastrouhanou cuketu a syrovou červenou řepu, posypeme majoránkou a pořádně promícháme. Směsí plníme očištěné papriky, ze kterých jsme odstranili semínka. 

Naplněné papriky dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pekáč přikryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut, pak pekáč odkryjeme a pečeme, až je maso hotové.

Na omáčku si připravíme cibuli, kterou zpěníme na oleji, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem. Přidáme rajčata, sůl a koření a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme jíškou. Dosolíme a dokořeníme dle chuti.



9 komentářů:

  1. jeeej,tak toto je jedno z mojich najoblubenejsich jedal! posledne dni o nom snivam :D
    ale ako zahustit takuto omacku netusim...:(

    OdpovědětVymazat
  2. Nezkoušela jsem ji, ale co třeba Rajská lenivá od pana Cuketky http://www.cuketka.cz/?p=7283. Klidně bych i použila ta konzervovaná rajčata, ale mnohem víc - třeba tři čtyři konzervy. Všechno ostatní bych dělala jako u tvé omáčky, krom toho jíškového základu. A déle by se to muselo redukovat, aby se dosáhlo té hustoty. Nevím, nemám odzkoušené. Jen nápad ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Martinka, ja by som to v krajnom prípade zahustila kukuričným škrobom Gustin...

    OdpovědětVymazat
  4. Maťka, presne tak ako píše Zuzka, Gustin používam aj ja na zahusťovanie, miesto múky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, paráda, děkuji, že vůbec něco takového existuje.

      Vymazat
  5. milujem plnenú papriku vydarila sa ti :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Zdravím,plněné papriky dám na smaženou cibulku a přidám další nakrájené papriky a rajčata až je pekáč plný.Dá se přidat i lečo,nakrájená mrkev,kousek celeru.Po udušení se zelenina rozmixuje a bez mouky je omáčka hustá.Stačí ochutit cukrem,a pod.EZ

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,když zahustíte škorobem,tak je to pořád.i když ho dáte méně než mouky,sacharid,který do bílkovinného dne nepatří.Takže jak píše předchozí ,dát víc zeleniny a rozmixovat.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF