Tato polévka vznikla jako zeleninový boršč a minestrone dohromady. Kombinace tak chutná, že příště zopakuji.
3 malé pečené červené řepy, 1 mrkev, 1 konzerva fazolí v rajčatové omáčce, 2 jarní cibulky, 3 rajčata, 2 řapíky celeru, 2 stroužky česneku, 1,5 l vody
Na troše olivového oleje si osmažíme nakrájené cibulky, přidáme nastrouhané řepy a mrkev, přimícháme nakrájená rajčata a celer. Necháme chvíli probublat a přidáme fazole. Zalijeme vodou a necháme ještě chvíli vařit. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
Mňam tak tohle vypadá fakt dobře, luštěniny miluju takže skvělé jídlo!
OdpovědětVymazatNám taky chutnala a brzo zopakuji
VymazatJe tam všetko, čo mám rada....už len vyskúšať Martinka, ale až prejdú tie horúčavy :-)
OdpovědětVymazatPolévka se dá taky jíst za studena. Měla jsem ji takhle na večeři a možná byla ještě lepší než teplá.
Vymazat