Tak tahle dobrota byla částečně určená k mé dietě a částečně ne. Jestli mi někdo poradí, jak zahustit omáčku bez použití jíšky, budu mu moc vděčná.
Náplň do paprik: 500 g mletého masa, 100 g cukety, 1 malá červená řepa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka pepře, špetka soli, majoránka
Omáčka: 1 cibule, olej, hladká mouka, 1 konzerva loupaných rajčat, 1 l vývaru, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, sůl, 2 hřebíčky, 1 bobkový list
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek, nakrájenou cibuli, nastrouhanou cuketu a syrovou červenou řepu, posypeme majoránkou a pořádně promícháme. Směsí plníme očištěné papriky, ze kterých jsme odstranili semínka.
Naplněné papriky dáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pekáč přikryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut, pak pekáč odkryjeme a pečeme, až je maso hotové.
Na omáčku si připravíme cibuli, kterou zpěníme na oleji, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem. Přidáme rajčata, sůl a koření a povaříme. Omáčku rozmixujeme a podle potřeby zahustíme jíškou. Dosolíme a dokořeníme dle chuti.
jeeej,tak toto je jedno z mojich najoblubenejsich jedal! posledne dni o nom snivam :D
OdpovědětVymazatale ako zahustit takuto omacku netusim...:(
Nezkoušela jsem ji, ale co třeba Rajská lenivá od pana Cuketky http://www.cuketka.cz/?p=7283. Klidně bych i použila ta konzervovaná rajčata, ale mnohem víc - třeba tři čtyři konzervy. Všechno ostatní bych dělala jako u tvé omáčky, krom toho jíškového základu. A déle by se to muselo redukovat, aby se dosáhlo té hustoty. Nevím, nemám odzkoušené. Jen nápad ;-)
OdpovědětVymazatDíky za tip.
VymazatMartinka, ja by som to v krajnom prípade zahustila kukuričným škrobom Gustin...
OdpovědětVymazatMaťka, presne tak ako píše Zuzka, Gustin používam aj ja na zahusťovanie, miesto múky :-).
OdpovědětVymazatHolky, paráda, děkuji, že vůbec něco takového existuje.
Vymazatmilujem plnenú papriku vydarila sa ti :-)
OdpovědětVymazatZdravím,plněné papriky dám na smaženou cibulku a přidám další nakrájené papriky a rajčata až je pekáč plný.Dá se přidat i lečo,nakrájená mrkev,kousek celeru.Po udušení se zelenina rozmixuje a bez mouky je omáčka hustá.Stačí ochutit cukrem,a pod.EZ
OdpovědětVymazatAhoj,když zahustíte škorobem,tak je to pořád.i když ho dáte méně než mouky,sacharid,který do bílkovinného dne nepatří.Takže jak píše předchozí ,dát víc zeleniny a rozmixovat.
OdpovědětVymazat