středa 25. července 2012

Rýžový nákyp s jablky

Tak tenhle nákyp byl opravdu dobrý i přesto, že tam nebyl tvaroh, vejce a jim podobným surovinám, které dělají nákyp nákypem. Zato tam bylo hodně ovoce a ovocná šťáva. Těm, kterým by to připadalo málo sladké, doporučuji posypat cukrem. K těm jsem patřila i já, tak jsem si nákyp hříšně trochu pocukrovala.


rýže dle hladových strávníků, trochu másla, ovoce (jablka, nektarinky, hrozinky), skořice, ovocná šťáva

Rýži uvaříme ve vodě. Pekáček si vymažeme máslem a na dno dáme polovinu rýže. Pak dáme nakrájené ovoce, posypeme skořicí a další vrstvou bude opět rýže, posypeme zase skořicí. Nakonec zalijeme ovocnou šťávou.

Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Inspirace:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF