sobota 28. července 2012

Konec 90DD a pokračování II

Dnešní článek nebude o jídle, ale o tom, jak jsem zhubla. Ano, zhubla. Před třemi měsíci jsem se rozhodla, že se sebou budu muset něco udělat.

Nejdřív jsem si říkala, jestli mám tady vůbec zveřejňovat svoji váhu, ale nakonec ji řeknu, třeba tím budu někoho inspirovat dál.

Tak tedy. Moje počáteční váha byla 86 kg na výšku 166 cm a BMI hodnota byla 31,2.
Po prvním měsíci jsem shodila 6 kg, v následujícím 4 kg a ve třetím měsíci 3 kg. 

Nejjednodušší byl první měsíc, kdy váha šla dolů 2 kg za týden. Ani jsem to nečekala, že to tak půjde snadno. Další měsíce už byly o něco těžší, ale dalo se to zvládnout a po třech měsících jsem o 13 kg lehčí.

Jsem hubenější nejen váhově, ale i od pohledu. Veškeré oblečení (jak trička, tak i kalhoty) je mi volné a všechno to na mě visí, takže jakmile se ochladí, čeká mě velice příjemné nakupování.

Shrnutí:
váha: 86 kg => 73 kg
pas: 96 cm => 88 cm
boky: 109 cm => 101 cm
BMI: 31,2 => 26,5

Neberte to prosím jako chlubení. Jsou i dámy, které zhubly 15 kg, 16 kg, 20 kg, Já jsem moc ráda, že jsem shodila oněch 13 kg. Ještě mi zbývá tak 7 - 8 kg, aby moje váha byla tak akorát. Ale nechci to hrotit. Jestli ty zbývající kilogramy shodím do konce roku nebo do pěti let, na tom už mi tak moc nezáleží. 

Jsem ráda za to, že se teď cítím dobře, nezadýchávám se tak moc a prostě celkově je mi moc fajn.

Je mi jasné, že 90denní rozlišovací dieta nemusí být pro každého. Někomu to prostě nesedne, je mu špatně nebo má z toho jiné zdravotní potíže. Je to prostě potřeba jen vyzkoušet. 

A ještě jedna věc, která je na této dietě pozitivní. Naučila jsem se méně jíst (no, tak někdy to tedy fakt přeženu, třeba jako dneska, to se nemůžu ani pohnout, jak jsem se přejedla), jím více zeleniny a ovoce.

A co závěrem? Asi jen to, abyste to s dietami nepřeháněli a nehnali kilogramy zbytečně moc dolů.

13 komentářů:

  1. Martinka, len sa chváľ, veď je čím. Gratulujem Ti veľmi veľmi moc :-) Som na tom podobne ako Ty, pracujem na sebe a potom sa budem chváliť ja :-) Veľmi sa s Tebou tešííím :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Martinka, ešte ma zaujíma či si aj športovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím sportováním jsem ještě nezačala. Jediný pořádný pohyb mám do čtvrtého patra po schodech i několikrát denně. Jinak jsem teď ke konci začala cvičit DVD s Hankou Kynychovou, ale vím, že by to chtělo trochu něco jiného.

      A moc děkuji za hezká slova. Už se těším na Tvoje chválení.

      Vymazat
  3. Jsi fakt dobrá, že ses rozhodla a dokázala to ;)
    Držím pěsti, aby se ti to dál dařilo. Fakt šikula!

    OdpovědětVymazat
  4. Martinka gratulujem :-) chudnúť a popritom variť !,,, a Ty varíš veľa ,,vidieť že ťa to baví a určite aj chutne ,,,podľa tvojich receptov ,,,tak klobúk dole môžeš byť na seba právom hrdá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Skoro všechny recepty, co jsou tady, patří do diety. Nejhorší na tom bylo to, že jsem musela vařit každý den. Něco skončilo v mrazáku, tak se to příště vytáhlo, ale i tak.

      Vymazat
  5. Martinko, to je opravdu velký a moc prima úspěch! Gratuluji!
    Já začala v pátek vařit podle jídelníčku Petra Havlíčka, což není žádná dieta, ale spíš návod, jak se stravovat zdravě. Zapojila jsem do toho celou rodinu, ale už druhý den mi začali házet klacky pod nohy, pořád frfňají, nechtějí jíst to, co by zrovna měli, samozřejmě jim nevoní např. celozrnný chleba, manžel naprosto nesnese jakékoli mléčné výrobky typu podmáslí, kefír, acidofilní mléko, cottage,... Takže místo toho jí pořád dokola jogurty. Nebaví mě to, když nemám "spoluhráče". Takže se buď na ně vykašlu a budu to připravovat jen pro sebe, nebo - a toho se bojím víc - se svezu zase k tomu horšímu s nimi. Uvidíme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je na všech dietách nejhorší, že členové rodiny nechtějí spolupracovat. U nás se taky občas stávkovalo a dodnes se stávkuje, když je na oběd zelenina. Takže vím, že jim musím připravit něco jiného.

      Zkus vydržet a vykašli se na ně. Třeba se později k tobě přidají.

      Vymazat
  6. Maťka, super, gratulujem ! 90DD nie je ani diéta, je to zmena stravovania, stravovacích návykov, čo je pravda, pretože ako som Ti už písala, ja som rok a 2 mesiace od skončenia 90-tky, ostala som na tejto strave, pretože mi vyhovuje a nie som po jedle prejedená, nafuknutá. Aj si dám velký kopec na tanieri - maska, zeleninky, ale bruško úplne v pohode. Žiadne prežranie. A občasné prehrešky tiež neberiem vážne. Dosiahla som čo som chcela, tak teraz si to už môžem dovoliť :-).
    Nech sa Ti darí aj naďalej, aspon udržiavať, ak nie hubnout :-). Len sa nedostan na predošlé stravovanie, lebo beda, beda... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuji. V podstatě jsem se o této dietě poprvé dozvěděla od Tebe, takže vděčím i Tobě, že jsem zhubla :-). Budu se tak stravovat i nadále, protože mi to vyhovuje, i když je občas těžký najít recept, který by pasoval např. na bílkoviny. Ale něco ubereš, něco přidáš. Už jsem si od Tebe vytiskla recepty, tak nemám prozatím o recepty nouzi.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF