pondělí 30. července 2012

Jemný tvarohový koláč s ovocem

Potřebovala jsem nějak upotřebit sáček mirabelek a tvaroh k tomu. Snažila jsem se najít nějaké pěkné recepty na internetu, ale jak už to bývá, když to člověk nejvíc potřebuje, tak nic nenajde. Když to píšu teď, tak už jsem několik pěkných receptů našla, které by stály za vyzkoušení. Jenže teď už je pozdě. 

Tento recept jsem našla ve své oblíbené kuchařce. Nejdřív jsem si myslela, že toho bude málo, ale nakonec se ukázalo, že toho bylo akorát. A recept je moc dobrý, takže vřele doporučuji, protože buchta byla krásně šťavnatá a vláčná.

PS: Dát do moučníku 1 lžíci máku jsem odkoukala od Jany z blogu Recepty mojej kuchyne a trocha zakysané smetany taky v receptu nebyla.


200 g másla nebo Hery, 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 50 ml zakysané smetany, 250 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce nemletého máku, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu, ovoce
Drobenka: polohrubá mouka, cukr moučka, máslo, skořice

Změklý tuk utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Vmícháme měkký tvaroh, trochu zakysané smetany a mouku a společně našleháme. Do těsta vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mákem

Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme drobenkou.

Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 20 minut dorůžova.

Zdroj:
kniha Velká domácí kuchařka


2 komentáře:

  1. Marti, vypadá nádherně! A je tam tolik té drobenky, mňam :D Moc se ti povedla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Drobenky bylo fakt hodně, ale vůůůůbec to nevadilo!

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF