středa 18. července 2012

Foccacia s dýní a vlašskými ořechy

Tenhle recept a obdobu klasické foccacia jsem našla na internetových stránkách My Recipes, když jsem hledala plněnou foccaciu a nemohla jsem nic najít. Tento recept mě hodně zaujal. A chuť? Naprosto delikatesní a chutná a příště toho udělám mnohem víc i pro rodinu.


3/4 hrnku teplé vody, 1/3 hrnku hnědého cukru, 1 balíček sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí, 3 1/2 hrnku hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 hrnek konzervované dýně, 1 lžička soli, 1/4 lžička muškátového oříšku, vlašské ořechy

V míse rozdrobíme droždí, přilijeme vodu a cukr, promícháme a necháme stát pět minut. Pak přisypeme jeden hrnek mouky a máslo a znovu promícháme. Zakryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut.

Potom přidáme dýni, sůl, muškátový oříšek a mícháme, až se směs spojí dohromady. Přidáme 2 1/4 hrnku mouky. Potom opět necháme kynout asi hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Nakonec těsto rozdělíme na dvě části a každou zpracujeme zvlášť. Podle potřeby přisypáváme mouku. Těsto vytahujeme prsty do požadovaného tvaru, dáme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme vlašskými ořechy. Ještě necháme krátce vykynout.

Dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Zdroj:
www.myrecipes.com

5 komentářů:

  1. Focacciu milujem, túto kombináciu som neskúšala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá to zaujímavo s tou dyňou, len nechápem ako nakladaná dyňa, ako kompót alebo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V originále je dýně v konzervě. Tu jsem v obchodě ani nehledala, protože nevím, jestli se vůbec něco takového prodává. Dala jsem tam dýni zavařenou.

      Vymazat
  3. Tak tohle vypadá hodně lákavě.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF