pondělí 4. června 2012

Kuře dušené v pikantní omáčce

Tak do pikantní omáčky tohle kuřátko mělo daleko, ale když nahradíte jemný kečup ostrým kečupem, tak snad to pikantní bude. Omáčku jsem už jednou dělala tady, ale tentokrát v jiném použití.

Sice maso nebylo moc fotogenické, ale moji strávníci si několikrát přidávali a to už o něčem svědčí :-)


4 kuřecí čtvrtky, 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře

Na oleji orestujeme cibuli, nakrájený česnek, přidáme osolené maso a krátce opečeme. Pak přidáme kečup a ostatní přísady a zalijeme vodou, až je maso ponořené.

Během vaření maso občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu. Vaříme, až je maso měkké.

Potom maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Maso do omáčky vrátíme a ještě chvíli prohřejeme.

Podáváme se šťouchanými brambory.

3 komentáře:

  1. to by mi určitě chutnalo, mám ráda takové červené omáčky, i když je neumím moc dělat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem dnes měla k obědu :) Díky za recept!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF