Tuhle rajskou omáčku jsem připravila jako součást jiného jídla. Protože jí hodně zbylo, tak jsem si zmrazila. Po rozmrazení však pustila hodně vody, ale to vůbec ničemu nevadilo.
Uvedené množství je pro hodně osob, pro dvě nebo tři osoby může stačit poloviční množství surovin.
4 rajčata, 1 menší sklenice rajčatového protlaku (měla jsem domácí kečup), 1 konzerva rajčatového pyré, 1 lžíce třtinového cukru (nemusí být), 5 stroužků česneku, 2 cibule, sušená bazalka
V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a česnek na plátky, přidáme rajčata, protlak a pyré. Omáčku přivedeme k varu a chvíli vaříme, pak omáčku romixujeme dohladka, pokud je potřeba, omáčku dosladíme cukrem. Přidáme bazalku (pokud máme, použijeme čerstvou) a ještě chvíli povaříme.
Dobrá klasika:) Mňam
OdpovědětVymazat