čtvrtek 14. června 2012

The Daring Cook's June 2012: Cannelloni

Červnová výzva nám ukázala, jak udělat domácí těstoviny. Domácí těstoviny jsem ještě nedělala, takže to byla premiéra a byla jsem spokojená. Zbývalo ještě vymyslet náplň. Manu nám nabídla několik variant, nakonec jsem se ale rozhodla pro úplně jinou. Je od Pavlíny a můžu říct, že jsem se olizovala jako mlsná kočka :-).

POZNÁMKA: Myslela jsem, že něco od obědu zbude a pořídím nějaké lepší fotky, ale strávníci snědli úplně všechno, takže na foťák už nezbylo. 



Domácí vaječné těstoviny


100 g hladké mouky, 1 vejce

Mouku a vejce dáme do robota a hnětacím hákem uděláme hrudkovitou směs, kterou pak vysypeme na pomoučněný vál a vytvoříme hladké nelepivé těsto. Těsto poté zabalíme do folie a necháme odpočinout 15 minut.Pokud máme lis na těstoviny, práce je hodně ulehčená. 

Pokud nemáte strojek, těsto si rozdělíme na několik dílů, které rozválíme na tenko a nožem vykrájíme obdélníky. Z množství 300 g mouky jsem udělala 12 obdélníků.


Špenátová náplň s rajčatovou omáčkou


plátky těstovin cannelloni, 300 g listového špenátu, 4 rajčata, 1 menší sklenice rajčatového protlaku (měla jsem domácí kečup), 1 konzerva rajčatového pyré, 1 lžíce třtinového cukru (nemusí být), 1 palice česneku, 2 cibule, 100 g strouhaného sýru (měla jsem Eidam), 500 g tvarohu v kostce, sušená bazalka, olivový olej, sůl, pepř

Špenát spaříme horkou vodou, necháme chvíli stát, pak listy vymačkáme a nahrubo nasekáme.

Na oleji zpěníme polovinu česnekových stroužků nakrájených na plátky, přidáme špenát a osolíme a opepříme. Krátce orestujeme a necháme vychladnout. Když špenát vychladne, přidáme tvaroh a 1/3 sýra, podle potřeby dosolíme.

V dalším hrnci orestujeme nakrájenou cibuli a zbytek česneku na plátky, přidáme rajčata, protlak a pyré. Omáčku přivedeme k varu a chvíli vaříme, pak omáčku romixujeme dohladka, pokud je potřeba, omáčku dosladíme cukrem. Přidáme bazalku (pokud máme, použijeme čerstvou) a ještě chvíli povaříme.

Na jednotlivé plátky těstovin dáme špenátovou náplň, stočíme do trubičky a dáme do zapékací mísy. Když jsou cannelloni zabalené, přelijeme je všechny rajčatovou omáčku, až jsou schované.

Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 30 minut. 5 - 10 minut před koncem pečení směs posypeme zbytkem sýra a dáme zpátky do trouby.

8 komentářů:

  1. to vypadá úžasně a domácí těstoviny musely být určitě mnohem lepší jak kupované :-) i ta špenátová náplň a rajčatová omáčka musely být výborné :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Martinka, vyzerá to skvele a verím, že to aj tak chutilo :-) Dúfam, že domáce cestoviny budeš robiť častejšie. Sú naozaj neporovnateľne lepšie ako kupované (hoci tie nám veľakrát šetria čas v kuchyni). MŇam :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec se to nedá srovnat. Domácí jsou o mnoho lepší, než ty kupované. Ale ta dřina s tím válením, aby to bylo tenké ... Ještě bych chtěla zkusit bezvaječné těstoviny, to by mělo taky jít.

    A jinak celkově toto jídlo bylo úžasné.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, to si dávám do záložek a musím zkusit. :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsi šikulka!!! Vypadají oparvdu povedeně:)

    OdpovědětVymazat
  6. Bezvaječné Ti tiež pôjdu urobiť. Ja ich robím, lebo dcéra je vegánka. Dnes sme mali na obed vegánske lasagne = DOBROTKA :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF