čtvrtek 21. června 2012

Vepřová krkovička po katalánsku

Rodince jsem připravila tento nedělní pokrm s tím, že mi zbude i na pondělí, ale nezbylo. No nevadí, snad příště.


vepřová krkovička, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, bobkový list, majoránka, 100 ml bílého vína, 350 ml vývaru

Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme. Pak maso osolíme a opepříme, ochutíme protlakem, prolisovaným česnekem, přidáme bobkový list, koření a podlijeme vínem a částí vývaru. Přivedeme k varu.

Pak maso dáme do trouby a pod pokličkou dusíme asi hodinu, až maso změkne. Podle potřeby podléváme  vývarem.

Zdroj:
kniha Velká evropská kuchařka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF