Rodince jsem připravila tento nedělní pokrm s tím, že mi zbude i na pondělí, ale nezbylo. No nevadí, snad příště.
vepřová krkovička, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, bobkový list, majoránka, 100 ml bílého vína, 350 ml vývaru
Maso nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a opečeme. Pak maso osolíme a opepříme, ochutíme protlakem, prolisovaným česnekem, přidáme bobkový list, koření a podlijeme vínem a částí vývaru. Přivedeme k varu.
Pak maso dáme do trouby a pod pokličkou dusíme asi hodinu, až maso změkne. Podle potřeby podléváme vývarem.
Zdroj:
kniha Velká evropská kuchařka
Žádné komentáře:
Okomentovat