Tento recept jsem objevila u Martinky z yummy sweets. A tak dlouho jsem se na něho chystala, až jsem ho udělala na uhlohydrátový den.
Co to vlastně ta focaccia je? Jedná se o italský chléb, který je velmi podobný pizze. Říká se mu také chleba chudých. Něco na tom asi pravdy bude...
500 g hladké mouky, 300 ml vody, 1/2 kostky droždí, olej, sůl, koření (rozmarýn, provensálské koření...), 1 cibule, cherry rajčátka, nať z jarní cibulky
Do mísy dáme vlažnou vodu a přidáme droždí. Vidličkou rozmícháme. Pak přisypáváme postupně mouku a vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část prsty roztáhneme do požadovaného tvaru.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Na to položíme těsta. Každé těsto také potřeme olejem a znovu osolíme.
Pak na těsto klademe vše, co máme rádi. Já jsem zvolila osmaženou cibuli nakrájenou na kolečka, přepůlená cherry rajčátka, posypala kořením a natí z jarní cibulky.
Zdroj:
http://yummysweets-rikinka.blogspot.cz/
Martinka, teraz v noci??? :-DDD Hneď by som sa do toho pustila!!! Focacciu milujeeem :)
OdpovědětVymazatvyzerá super Maťka, už sa na nu chystám znova :-)
OdpovědětVymazatDobrý den Marti,vaše recepty jsou moc fajn dietu držím 4 den a mám o 1kg méně měla bych otázku mohu těsto potřít kečupem a potom dát ostaní suroviny? Děkuji Martina.
OdpovědětVymazatMísto kečupu raději použijte protlak. Držím pěsti s dietou.
Vymazat