sobota 16. června 2012

Focaccia con pomodoro

Tento recept jsem objevila u Martinky z yummy sweets. A tak dlouho jsem se na něho chystala, až jsem ho udělala na uhlohydrátový den.

Co to vlastně ta focaccia je? Jedná se o italský chléb, který je velmi podobný pizze. Říká se mu také chleba chudých. Něco na tom asi pravdy bude... 



500 g hladké mouky, 300 ml vody, 1/2 kostky droždí, olej, sůl, koření (rozmarýn, provensálské koření...), 1 cibule, cherry rajčátka, nať z jarní cibulky

Do mísy dáme vlažnou vodu a přidáme droždí. Vidličkou rozmícháme. Pak přisypáváme postupně mouku a vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část prsty roztáhneme do požadovaného tvaru.

Plech potřeme olejem a posypeme solí. Na to položíme těsta. Každé těsto také potřeme olejem a znovu osolíme.

Pak na těsto klademe vše, co máme rádi. Já jsem zvolila osmaženou cibuli nakrájenou na kolečka, přepůlená cherry rajčátka, posypala kořením a natí z jarní cibulky.

Zdroj:
http://yummysweets-rikinka.blogspot.cz/

4 komentáře:

  1. Martinka, teraz v noci??? :-DDD Hneď by som sa do toho pustila!!! Focacciu milujeeem :)

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá super Maťka, už sa na nu chystám znova :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Marti,vaše recepty jsou moc fajn dietu držím 4 den a mám o 1kg méně měla bych otázku mohu těsto potřít kečupem a potom dát ostaní suroviny? Děkuji Martina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místo kečupu raději použijte protlak. Držím pěsti s dietou.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF