neděle 5. února 2012

Nudlový nákyp s broskvemi

Recept je u nás tradicí a přiznám se, že ho dělám moc ráda, protože je hodně dobrý a po upečení je krásně měkoučký než klasické nákypy z rýže.


500 g vlasových nudlí, 6 lžic rostlinného tuku, 6 lžic cukru, 6 žloutků, 1 vanilkový cukr, sníh ze 6 bílků, tuk na vymazání, ovoce

Nudle nasypeme do vroucí osolené vody, krátce povaříme, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Žloutky utřeme s tukem a s cukrem. Promícháme s nudlemi a vanilkovým cukrem, vmícháme tuhý sníh. Mísu naplníme polovinou těsta, dáme libovolné ovoce (já použila kompotové broskve s trochou šťávy) a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme asi hodinu. Po upečení nákyp posypeme skořicí a cukrem.

2 komentáře:

  1. Jů, já mám nákypy moc ráda! Nikdy jsem nepochopila, proč je tolik lidí (hlavně ty rýžové) zavrhuje, protože něco tak dobrého nemůže být tolik nenáviděno :D Tvůj vypadá obzvlášť dobře! Rozhodně bych neváhala ani vteřinu a pustila se do něj :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky nákypy ráda, i rýžové, ale musí to být opravdu dobře uděláno. A když je k tomu ještě např. jahodová pěna, tak není co řešit.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF