Babička měla narozeniny a jako pohoštění dělá pořád jednu a tu samou pomazánku. Vůbec, ale vůbec to nevadí, protože je moc dobrá. Ale je taky hodně sytá. Takže když si dáte tři chlebíčky ve čtyři odpoledne, ještě do večera máte plný žaludek a s večeří se můžete rozloučit. A když vás už pomazánka nebaví, klidně ji použijte jako příloha k masu.
Tuhle pomazánku jsem nedělala, protože, upřímně řečeno, se mě nechce ji dělat, protože jsem od přírody lenivá a určitě by taky nebyla tak dobrá, jak ji dělá ona. Tak asi tak.
Gramáže neuvádím, protože pomazánku babička dělá z hlavy a dělá ji dle chuti.
brambory uvařené ve slupce, gothaj, majonéza, sterilovaná paprika, zavařené okurky, hrášek, sůl
Brambory nahrubo nastrouháme spolu s gothajem a okurkami. Přimícháme majonézu, přidáme papriku nakrájenou najemno, přisypeme čerstvý nebo zmražený hrášek a dosolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat