pondělí 20. února 2012

Mandarinková buchta


Doma se nám sešlo několik "nejedlých" mandarinek. Co s nimi? Bylo mi líto je vyhodit do koše, tak skončily v této buchtě. Je to klasický normální litý moučník, nic složitého, proto je taky moc dobrý.


450 g polohrubé mouky, 1 hrnek a ještě malý kousek moučkového cukru, 125 g Hery, 2 vejce, 10 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, mandarinky dle chuti (v původním receptu jsou 2 plechovky mandarinek bez šťávy), 3 jablka, čokoláda na zdobení

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, přidáme mléko, vejce, rozpuštěný tuk. Vše promícháme, přidáme nastrouhaná jablka i se šlupkou a nakonec lehce vmícháme mandarinky. Upečené ozdobíme rozpuštěnou čokoládou. 


Zdroj:



2 komentáře:

  1. no to vypadá nádherně, hned bych si dala :-) a řekla bych, že díky i těm jablkám to bude taková ta mokrá buchta, to určitě vyzkouším, plechovky mandarinek doma dokonce teď máme. Já bych si teda akorát část polohrubé mouky nahradila špaldovou. Jsem holt ujetá na špaldovou mouku :-))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF