sobota 25. února 2012

Játrové placky

Recept jsem převzala od Táni z blogu Čistinkina vareška. Věděla jsem, že brzy na něj přijde řada, protože už delší dobu jsem měla chuť na játra. Bylo to vynikající. Udělala jsem ještě další variantu pro roční dcerku z kuřecího masa a taky to bylo moc dobré.


500 g kuřecí jater, 2 brambory,  1 vejce,  2 lžíce bramborového škrobu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 - 2 cibule, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, sůl, majoránka, mletý kmín

Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Nakrájíme játra nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nastrouhané brambory, vejce, bramborový škrob, prášek do pečiva, utřený česnek a koření, na závěr přidáme cibuli.

Promícháme. Naběračkou tvoříme hromádky a dáváme je na plech, na který jsme dali pečící papír. Z připraveného těsta je 12 placek.

Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme 20 minut. Pak placky obrátíme a pečeme minut 15.

Tímto způsobem lze udělat i kuřecí placky.

4 komentáře:

  1. vypadají hezky, bezva tip na oběd :-) u nás by játrové placky neprošly, ale ty kuřecí určitě ano :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, hledala jsem návštěvní knihu a nenašla. V Tvém blogu jsem objevila mnoho zajímavých receptů. Dala jsem si odkaz na tento blog do svého - Oblíbených stránek. Doufám, že Ti to nebude vadit. Zdravím Iva :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF