pátek 9. prosince 2011

Zapečená krkovička

Tohle masíčko je v naší rodině velice oblíbené. Maso je šťavnaté a ta marináda se jen rozplývá na jazyku.


4 plátky vepřové krkovičky (může být i jiné maso, ale krkovička je nejlepší), 4 - 6 stroužků česneku, máslo na vymazání, 1 velká cibule.
Na marinádu: 2 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře.

Plátky masa naklepeme, na stranách nařízneme, aby se při pečení nekroutily a z obou stran je osolíme. Potřeme česnekem a dáme do vymazaného pekáčku. Na maso nasypeme drobně nakrájenou cibuli a vše zalijeme marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc 50 ml vody. Přikryjeme a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme hodinu. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými bramborami.

Zdroj:
magazín Albert duben 2011

1 komentář:

  1. Excelentní recept a velmi chutné jídlo na chatáku jsem byl za krále jen s tím olejem opatrně krkovička je sama o sobě dosti tučná tak pozor toho oleje stačí malá lžička olivového

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF