Je to sice znojemská omáčka, ale bez znojemských okurek. Ale nemylte se, i tak ta omáčka byla kyselá tak akorát.
1 cibule, 2 lžíce oleje, 600 g hovězích zadních plátků, sůl a pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6 sterilovaných okurek, 2 párky, 2 vejce natvrdo
Cibuli oloupáme, nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Hovězí plátky mírně naklepáme, po stranách nařízneme, aby se nekroutily, a z obou stran hodně osolíme a opepříme. Postupně je dáváme do hrnce a necháme maso zatáhnout. Mírně podlijeme vodou, přidáme jednu lžíci hořčice, přiklopíme a dusíme hodinu a půl doměkka. Poté přidáme polovinu okurek pokrájených na kolečka, kolečka párků a druhou lžíci hořčice. Čtvrt hodiny dusíme a poté vsypeme nakrájená vařená vejce a zbývající okurky. Chvilku povaříme a podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat