pondělí 19. prosince 2011

Obrácené řízky

Nechtěla jsem dělat klasické řízky, tak jsem si našla tento recept, který uspokojil naše chuťové buňky.


Vepřové řízky, strouhanka, vejce, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla


Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Smažíme na oleji. Maso pak přendáme do pekáčku nebo na plech a přelijeme přichystanou šťávou. Tu si uděláme tak, že do vody dáme rozpustit bujon a máslo. Dle mé zkušenosti se šťáva nezredukuje, takže hodně šťávy zůstane. Pečeme v troubě do změknutí. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Zdroj:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=833

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF