pondělí 12. prosince 2011

Jogurtový krémeš na piškotě

V původním receptu je uveden místo piškotového těsta listové těsto, ale i v této variantě je moučník dobrý. Je lehký a osvěžující hlavně v létě. Moučník není tak sladký jako jiné moučníky.



Na piškot: 2 celá vejce, 1 hrnek cukru, 2 hrnky hladké mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr
Na 1. krém: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky v prášku, 7 lžic cukru, 250 g bílého jogurtu
Na poskládání: větší balíček dětských kulatých piškotů
Na 2. krém: 500 g bílého jogurtu, 1 vanilkový cukr, 1 šlehačka a ztužovač

Suroviny na těsto vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme na 200°C 10 - 15 min.
Na vychladlý piškot natřeme první vrstvu ještě horkého krému. (Uvaříme pudink, do horkého vmícháme jogurt). Na na to poskládáme piškoty, nakonec si připravíme druhý krém, který nám vznikne tak, že šlehačku si vyšleháme do tuha a přidáme ztužovač, nakonec přimícháme jogurt a vanilkový cukr, natřeme na piškoty a posypeme přes síto grankem či kakaem nebo můžeme strouhanou čokoládou. Nakonec dáme chladit do lednice a po vychlazení krájíme na kostky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF