Na oběd jsme měli závitky se zelím a žampiony a protože zbylo dost nádivky, nechala jsem si ji na večer.
1 konzerva žampionů (nebo žampiony čerstvé), 1 cibule, olej, 200 g slaniny, 200 g kysaného zelí, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou slaninu, propláchnuté zelí, polovinu nakrájených žampionů a utřený česnek. Mícháme, dokud není směs prohřátá. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby můžeme dosladit cukrem, například třtinovým.
Zdroj:
časopis Albert 10/2012
Vím, že to bude znít divně, ale chystám se to udělat s porcí vlašských ořechů navíc. Doufám, že to už není moc velkej úlet :-)))
OdpovědětVymazatVyzkoušej a dej vědět, jak to chutnalo. Jsem na to zvědavá.
Vymazat