pondělí 8. října 2012

Kuřecí závitek se zelím a žampiony

Tento recept jsem objevila v říjnovém časopisu Albert. Nastal víkend a já měla jasno, co bude na nedělní oběd. Recept doporučuji vyzkoušet. A protože zbylo hodně nádivky, měla jsem o večeři postaráno.


1 konzerva žampionů (nebo žampiony čerstvé), 1 cibule, olej, 200 g slaniny, 200 g kysaného zelí, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 6 stehenních řízků, 300 ml hovězího vývaru

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájenou slaninu, propláchnuté zelí, polovinu nakrájených žampionů a utřený česnek. Mícháme, dokud není směs prohřátá. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby můžeme dosladit cukrem, například třtinovým.

Kuřecí maso (nebo i vepřové) lehce naklepeme a osolíme. Na každou porci dáme 1 - 2 lžíce směsi, zabalíme a spíchneme párátky. Vložíme do vymazaného pekáče a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby a pečeme asi 40 minut při 180°C.

Po upečení maso vyndáme a výpek zaprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme vývarem a povaříme do mírného zhoustnutí. Přidáme zbytek žampionů a podle potřeby dosolíme a dopepříme.

Zdroj:
časopis Albert 10/2012


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF