pondělí 1. října 2012

Dýňové rizoto s pohankou

Všude jsou samé dýňové recepty. Já nejsem výjimka a tak přidávám i svou trošku do mlýna. Nejprve byla dýňová polévka a teď rizoto. Spotřebovala jsem tak druhou půlku dýně. 

Prokombinovala jsem dva recepty, které mě zaujaly a výsledkem byla docela zajímavá varianta rizota.


1/2 dýně Hokkaido, 2 lžíce oleje, 1/2 lžíce medu, 850 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, kousek cukety, 200 g pohanky (můžeme přidat i rýži), 50 g strouhaného sýra, kousek másla, petrželka

Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme ji na plech. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 15 minut. Pak plech vyndáme, pokapeme medem a pečeme ještě dalších 15 minut.

Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek a opečeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cuketu a přisypeme pohanku, promícháme s cibulkou a cuketou a zalijeme asi 1 dl vývaru. Jakmile se vývar vsákne, přilijeme další vývar. Takto pokračujeme, až je pohanka měkká.

Přisypeme sýr a jemně vmícháme dýni.

Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať.

Zdroj:
časopis Apetit 10/2011

4 komentáře:

  1. Dáňové rizoto je lahůdka, bezva recept...:))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, dyne zbožňujeme na všelijaké spôsoby :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, rizoto vypadá lákavě. Dávám si ho do záložek, koupím dýni a vyzkouším. :-))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF