neděle 21. října 2012

Podzimní dýňová polévka s jablíčkem

Podobná, ale přece jiná. Tak bych mohla nazvat druhou dýňovou polévku, kterou jsem letos dělala. První polévka byla od Dity P. Druhá verze je od Šárky. Tento recept vařila v pořadu Sama doma a moc se mi to líbilo. Pak také dělala muffiny, ale na ty přijde řada o něco později.

Polévka je hustá, doslova řečeno, ale není problém polévku zředit až na hladký krém. Vzhledem k tomu, že polévky je kotel, budu ředit asi hodně dlouho. 

Závěrem chci napsat, že polévka je naprosto vynikající a děkuji Šárce za krásný recept.


1 dýně Hokkaidó, 1 jablko, 50 g másla, trochu sušeného nebo snítka čerstvého tymiánu, 1 lžíce lesního medu, zeleninový vývar

Dýni očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky a spolu s rozkrájeným jablkem dáme do hrnce, ve kterém už je rozpuštěné máslo. Chvíli restujeme a pak přidáme tymián a med. Nakonec zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi  25 minut do změknutí dýně.

Pak vše rozmixujeme na hladký krém. Můžeme přisolit. Na talíři také můžeme ozdobit smetanou nebo opečenými krutonky.

Zdroj:

5 komentářů:

  1. Martinka,recept vyzera zaujimavo, niekedy musim vyskusat tekvicovu aj takyto sposob. velmi pekna fotka!

    OdpovědětVymazat
  2. Martinka,recept ma laka, urcite vyskusam :) tiez vydarena a krasna foto!

    OdpovědětVymazat
  3. mě se dýňová polévka nepovedla,prostě mi nechutnala :D
    škoda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dýně má svoji specifickou chuť, mému muži taky moc nechutnala, ale naše ženské osazenstvo je spokojené. :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF