úterý 30. října 2012

Focaccia plněná sýrem

Když jsem na stránkách u Moniky Brydové viděla tuto focacciu, o večeři bylo jasno.


500 g hladké mouky, 300 ml vody, sušené droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí, olej, sůl, sýry (hermelín, eidam, niva...)

Do mísy dáme vlažnou vodu a přidáme droždí. Vidličkou rozmícháme. Pak přisypáváme postupně mouku a vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část prsty roztáhneme do požadovaného tvaru.

Plech potřeme olejem a posypeme solí. Na to položíme jednu část těsta. Na těsto naskládáme pokrájené sýry, pak překryjeme druhou plackou, okraje spojíme přehnutím nahoru a přitiskneme a necháme ještě chvíli kynout.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut do zlatova.

Zdroj:
http://www.brydova.cz/

10 komentářů:

  1. to nemusí chutnat vůbec špatně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tento recept ma dostal...akurát niečo také som hľadala. Ďakujem. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Martinka, foccaciu milujem na akýkoľvek spôsob. Či už plnenú alebo samotnú s nejakou "posýpkou" navrchu. Vyskúšaj aj túto (ak sa Ti bude chcieť ;-) ) http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/04/focaccia-farcita-plneny-taliansky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toto vypadá taky úžasně a vyzkouším. Děkuji za tip.

      Vymazat
  4. Použila jsi sýry pikantní a výrazné chuti, které se na tento recept velmi hodí, musela tedy být výborná, určitě upeču...:))

    OdpovědětVymazat
  5. Další receptík,který určitě vyzkouším. :-))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF