Když jsem na stránkách u Moniky Brydové viděla tuto focacciu, o večeři bylo jasno.
500 g hladké mouky, 300 ml vody, sušené droždí nebo 1/2 kostky čerstvého droždí, olej, sůl, sýry (hermelín, eidam, niva...)
Do mísy dáme vlažnou vodu a přidáme droždí. Vidličkou rozmícháme. Pak přisypáváme postupně mouku a vypracujeme těsto. Dáme na teplé místo vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část prsty roztáhneme do požadovaného tvaru.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Na to položíme jednu část těsta. Na těsto naskládáme pokrájené sýry, pak překryjeme druhou plackou, okraje spojíme přehnutím nahoru a přitiskneme a necháme ještě chvíli kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část prsty roztáhneme do požadovaného tvaru.
Plech potřeme olejem a posypeme solí. Na to položíme jednu část těsta. Na těsto naskládáme pokrájené sýry, pak překryjeme druhou plackou, okraje spojíme přehnutím nahoru a přitiskneme a necháme ještě chvíli kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut do zlatova.
Zdroj:
http://www.brydova.cz/
to nemusí chutnat vůbec špatně! :)
OdpovědětVymazatDěkuji, Kamčo, byla moc dobrá.
VymazatTak tento recept ma dostal...akurát niečo také som hľadala. Ďakujem. Eva
OdpovědětVymazatJá taky děkuji.
VymazatMartinka, foccaciu milujem na akýkoľvek spôsob. Či už plnenú alebo samotnú s nejakou "posýpkou" navrchu. Vyskúšaj aj túto (ak sa Ti bude chcieť ;-) ) http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/04/focaccia-farcita-plneny-taliansky.html
OdpovědětVymazatTak toto vypadá taky úžasně a vyzkouším. Děkuji za tip.
VymazatPoužila jsi sýry pikantní a výrazné chuti, které se na tento recept velmi hodí, musela tedy být výborná, určitě upeču...:))
OdpovědětVymazatDěkuji, byla opravdu výborná.
VymazatDalší receptík,který určitě vyzkouším. :-))
OdpovědětVymazatDěkuji.
Vymazat