středa 18. dubna 2012

Zapečené mleté maso se zeleninou a kuskusem

Chtěla jsem udělat na oběd něco rychlého a jedlého. Dopadlo to tak půl na půl. Oběd by nebyl tak hrozný, kdybych použila kvalitní mleté maso. Bohužel jsem ho neměla, a tak se stalo, že použité maso pustilo hodně tuku a jídlo bylo dost mastné. Lepší už to bylo druhý den, kdy ta mastnota nebyla tak dost cítit. Přesto jsem holkám dala na oběd palačinky a včerejší oběd dojedla já.

Tip pro vás: zásadně kvalitní mleté maso a ne levná směska. Příkladem katastrofy může být mleté maso z Hypernovy MIX mletého masa, které koupíte za 36 Kč. Pustilo hodně vody a tuku a maso nikde, takhle jsem se spálila už několikrát. Druhým příkladem je maso z Billy, které bylo použito tady. Raději použít Vocílku nebo si maso nameleme sami.


700 g mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, mražená zelenina, 1 mrkev,  1 paprika, 250 g kuskusu, 100 g strouhaného sýra, sůl

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme a dáme na pánev. Krátce orestujeme a přidáme mleté maso. Společně opečeme. Potom přidáme veškerou zeleninu, přisypeme kuskus, který jsme si připravili podle návodu a osolíme. Nakonec přisypeme strouhaný sýr a dáme zapéct do trouby na 180°C asi 30 minut.


3 komentáře:

  1. na fotkách vypadá ale docela hezky, nikdy jsem teda neměla takovou kombinaci mleté maso s kuskusem, jinak na mě by tam bylo moc masa, já bych si dala určitě víc toho kuskuse a míň masa, ale co já vím :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF