Zase to mleté maso. Už mě dochází nápady, co s ním, takže točím dokola s menšími obměnami kuličky, placičky a sekanou. Tato verze byla velmi chutná a budu si ji muset do příště zapamatovat.
A to druhé maso, které je tam také, tak to je kupované zavařené maso ve sklínce. Velká dobrota, ale stojí to dost peněz.
600 g mletého masa, trochu mléka nebo vody na zvlhčení masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 1 mrkev, 1 brambora, 1 vejce, trochu strouhanky
Maso navlhčíme mlékem nebo vodou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na jemno nasekaný česnek, přidáme hořčici a vejce. Mrkev a bramboru nastrouháme nahrubo a přidáme ke směsi. Důkladně promícháme, podle potřeby přisypeme strouhanku.
Tvoříme malé placičky, které dáváme na pečící papír.
Pečeme 20 minut při 180°C, pak placičky otočíme a pečeme asi dalších 15 minut dozlatova.
Docela dobrá jsou rajčata zapečená s mletým masem (kdybys potřebovala inspiraci co s mletým masem) taky jsou super plněné zelné listy :)
OdpovědětVymazatDíky za tipy.
VymazatChceš přepsat recepty? :)
VymazatKdybys byla tak hodná, ráda si je poznačím. Díky moc.
VymazatTakže, začnu bulharskou sarmou. Tá mi tuhle neuvěřitelně chutnala. Byla jsem takové sarmanče :)
Vymazat40 dkg zelných listů, 8dkg rýže, 5 dkg sádla, 1 cibule, 40dkg kysaného zelí, 5dkg rajčatového protlaku, 6 dkg oleje, 1/8l zakysané smetany, 30 dkg mletého masa
Rýži prokvedláme v horké vodě, podusíme na třetině uvedeného tuku, zalijeme vařící vodou, osolíme a udusíme do měkka. Maso promícháme s dušenou rýží a čtvrtinou pokrájenécibule, osolíme a opepříme. HLávkové ezlí rozebereme na listy, které opereme a spaříme, na každý list dáme lžíci nádivky, svineme a srovnáme je do vymazaného pekáče, kde jsme předem osmažili cibulku. Kysané zelí překrájíme, promícháme s kyselou smetanou, protlake a olejem a tím závitky na pekáči zalijeme. Pečeme 25- 30 minut v mírné troubě.
A na rajčata sleduj můj blog, jakmile se objeví v obchodech něco, co se dá nazvat rajčetem - vrhnu se na jejich zapékání ;)
VymazatDěkuji za tipy, vypadá to moc dobře.
VymazatTak mlete maso, to ja muzu na vsechny vsemozne podoby,mnamky, hm, kdyz tak o tom premyslym, tak ja snad muzu vsecko;-)
OdpovědětVymazat:-)
VymazatTaké často dělám mleté maso. Toto je dobrá změna. :-))
OdpovědětVymazat