pondělí 2. dubna 2012

The Daring Bakers' March 2012 Challenge: Lions, Tigers, and Bears, oh my!

Na tuto výzvu jsem byla připravená hned první týden, co byla vyhlášena. Ale výsledek mě dost zklamal. Zaprvé jsem neměla rýžovou mouku, tak jsem si rozmixovala rýži sama, ale nedopadlo to moc dobře, takže můj první pokus letěl do koše. Skončily tam i nafocené obrázky, takže nemám původní dokumentaci. Ale pěkně po pořádku.

Březnovou výzvu pro nás připravily Sára a Erica z blogu Baking JDs. Vyzvaly nás, abychom upekly pečivo, které bude mít křupavou kůrku, která se jmenuje Dutch Crunch Topping. Daly nám na výběr ze dvou receptů na pečivo a recept na tuto polevu. Já jsem udělala bulky. Po předchozím nezdaru už jsem věděla, že těsto na bulky hodně nabude, takže místo předepsaných šesti jsem udělala dvanáct bulek, takže bylo akorát na večeři. Pokud nejste moc velcí jedlíci, k zasycení vám stačí 2 - 3 bulky. No, nejsou sice dokonalé, ale o mnoho lepší, než ty moje první výtvory.


Dutch Crunch Topping
(připravujeme 15 minut před pečením)
1 balení sušeného droždí, 120 ml teplé vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 120 g rýžové mouky

Smícháme všechny suroviny dohromady a vytvoříme těstíčko, které nesmí být ani moc tekuté, ani moc husté. Pro potřebnou hustotu přidáváme vodu nebo mouku a necháme 15 minut odpočívat.


Bulky
1 balení sušeného droždí, 60 ml teplé vody, 240 ml teplého mléka, 20 g cukru, 2 lžíce oleje, 1 1/2 lžičky soli, 600 g hladké mouky

Smícháme dohromady droždí, vodu, mléko a cukr a necháme 5 minut odpočinout. Přidáme olej, sůl a polovinu mouky. Když se těsto odlepuje od stěn mísy, přidáme další mouku. 

Hmotu vyklopíme na pomoučněný vál a zpracujeme v těsto, které je hladké a elastické. Vrátíme zpět do mísy a necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Potom těsto vyndáme z mísy a nožem nakrojíme stejné díly. Jak už jsem v úvodu napsala, bulky jsou hodně velké. Těsto jsem tedy rozdělila na dvanáct dílů, ze kterých uděláme bulky. Dáme je na pečící papír, přikryjeme utěrkou a necháme kynout půl hodiny.

Mezitím si připravíme polevu. Vykynuté bochánky potíráme polevou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 25 minut dozlatova.










10 komentářů:

  1. No, ale na fotkách bulky vyzerajú dokonale!Mňam, dala by som si také, ešte teplé, chrumkavé a potreté pravým maslom, mňami :)

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji, jsou moc pěkné :) Já se přiznám ez mučení krapet jsem si dala s touto výzvou načas a budu dělat bulky až dnes, včera jsem koupila mouku a dnes k večeři se snad povedou ..

    OdpovědětVymazat
  3. Bulky vyzerajú krásne a chrumkavo. Hneď by som sa po jednej načiahla ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Prima recept,bulky vypadají pěkně,domácí čerstvé pečivo je to nejlepší...:)

    OdpovědětVymazat
  5. Na druhé fotce jsou trošinku rozpláclinky, ale vypadá to v pohodě :) Byly lepší než kupované? Když jsem dělala bulky na hamburger podle pana Cuketky, tak až na tvar se vyvedly, byly víc nasytily a rozdíl byl znatelný. Zrovna mi kynou grahamové rohlíky, tak jsem zvědavá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na spodní fotce je i druhá várka, která čekala, až se ta první upeče, a trochu jsem to tvarování ošidila. S kupovanýma se to srovnávat nedá, takové pečivo prostě v obchodě není.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF