středa 25. dubna 2012

Carpaccio z červené řepy trochu jinak

Z červené řepy jsem trochu měla strach. Nikdy jsem ji nejedla a zavařená mi nechutnala. Ale všechno je jednou poprvé a asi jsem se zamilovala. Nejdřív jsem zkusila pomazánku a ta byla naprosto perfektní. Sice jsem se zařekla, že samotnou řepu jíst nebudu, ale skončilo to tak, jak to skončilo. Lepší obrázek bohužel nemám, při focení mi skončila (zase) baterka od foťáku a než se znovu nabil, bylo po večeři. Tak příště.


pečená řepa, 1 polotučný tvaroh, sůl

Červenou řepu umyjeme, osušíme a dáme na alobal. Lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a pořádně zabalíme a utěsníme. Dáme na plech a pečeme 2 hodiny.

Když je řepa upečená, necháme ji zcela vychladit. Potom ji zbavíme šlupky a nakrájíme na tenké plátky. 
Na rozkrojené pečivo namažeme tvaroh, lehce osolíme, proložíme plátky řepy, také lehce osolíme, přiklopíme a chutnou večeři máme hotovou.

Největší radost mi však udělali děti a manžel, kteří večeři snědli.

Zdroj:

3 komentáře:

  1. Pecena cvikla je velka dobrotka, tak sa ani necudujem, ze rodinka vsetko skonzumovala:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to moc dobrý. A manželův tatínek mi slíbil, že mi řepu nasadí na zahrádce, takže bude příště z domácích zásob.

      Vymazat
  2. Super, ze to rodina snedla :)) Repa je proste skvela :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF