úterý 13. března 2012

Zapečené těstoviny s brokolicí a nivou

Na internetu jsem hledala recept na zapečenou brokolici. Po přečtení jsem zjistila, že jedna stránka kopíruje tu druhou a když jsem nahlídla do své kuchařky, byl tam ten samý recept. Takže trochu zklamání.

Rozhodla jsem se, že to napravím a recept si upravím dle sebe tak, aby to chutnalo a navíc, aby to snědla i starší dcera, která je dost vybíravá. Při krájení brokolice mi hned oznámila: "fuj, to mě nechutná". Nakonec to snědla bez řečí. No, tak trochu tam řeči byly, ale snědla to.


těstoviny dle strávníků, 1 brokolice, 1 balíček nivy, 150 g šunkového salámu, 2 vejce, 1 paprika, 1 větší cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 1 smetana na vaření

Těstoviny uvaříme dle návodu, nemusí být úplně doměkka. 

Nakrájenou cibuli a česnek zesklovatíme a dáme stranou. Do cibule přidáme uvařené těstoviny, na jemno nakrájenou brokolici (můžeme nechat několik růžiček), nakrájený salám na kostičky, papriku a pokrájenou nivu. Vše promícháme.

Smetanu smícháme s rozšlehanými vejci a vlijeme do směsi. Lehce osolíme a promícháme. Soli moc nedáváme, niva je dost slaná. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C asi 30 minut.








8 komentářů:

  1. hezký recept, takový fajn jednoduchý a přitom dobrý :-) já neměla nivu ani nepamatuju, jakožto stále kojící a před tím těhotná si ji pořád nedávám, ale mám různé nivové jídla ráda, takže i tohle muselo být mňam :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji taky neměla dost dlouho, ale tohle tam naprosto sedlo a brzy určitě zopakuji, ale pro mého masožravého manžela tam přidám ještě kuřecí maso.

      Vymazat
  2. Marti, to je opravdu zajímavý receptík. Také občas něco zkusím a ono se to v rodině "ujme".

    OdpovědětVymazat
  3. Pekny, ja brokolici driv nejedla a ted se do ni zacinam poustet :) Tak docela chapu, ze je to uspech, ze to dcera snedla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Marti, recept se mi moc líbí, ale budu tam také muset přidat něco "masového". S brokolicí jsme také dlouho bojovali..prostě je moc zelená:). Ale už jsem jedlíky naučila i na brokolicovou polévku a její barvu:).

    OdpovědětVymazat
  5. U nás jsme s brokolicí na štíru. Nikdy jsme ji neměli a já, přiznám se, jsem se jí taky vyhýbala. Ale když je to dobře udělané, tak chutná všem.

    OdpovědětVymazat
  6. Jestli dcerku nepálí dobré bydlo :) Já bych si pochutnala, fakt! :)
    A! Jen tak mezi námi děvčaty - v Penny mají tvarůžky za 17 Kč :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetka má čtyři roky, tak to beru s rezervou :-)
      Už jsem si taky všimla, že mají slevněné tvarůžky, ale už tam v životě nepůjdu, protože jsem se tam dost náramně naštvala.

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF