pondělí 19. března 2012

Kuře na smetaně

V Bille měli zlevněno rodinné balení kuřecího masa. Tak jsem ho koupila, protože se mi zdálo, že je toho dost. Tak dost toho sice bylo, ale ne tak, aby ho zbylo dost  i na druhý den. Předpokládám, že se manžel vrátí hladový z práce a vymete ledničku.


900 g kuřecího masa (prsíčka, stehna...), 150 g anglické slaniny, sůl, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 200 g kořenové zeleniny (1 mrkev, 1 petržel), 2 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, 1 citron, 200 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, na zředění mléko

Kuřecí maso vykostíme, pokud použijeme stehna, a osolíme. Slaninu pokrájíme a spolu s cibulí zpěníme na oleji. Přidáme kořenovou zeleninu. Přidáme maso, koření, šťávu z půlky citronu, hrnek horké vody a zvollna dusíme doměkka. 

Maso vybereme, šťávu se zeleninou propasírujeme nebo rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku, nalijeme do omáčky, rozmícháme a povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Pokud je omáčka hustá, zředíme ji mlékem. 

Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Zdroj:
kalendář Kuchárka pre všetkých 2012

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF