2 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na tenké plátky, 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno, 5 cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno (použila jsem sušený), 1 celer, oloupaný a nakrájený na kostky, 2 zralé hrušky, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostky, 1 litr zeleninového vývaru, sůl a čerstvě mletý pepř
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a na něm na středním plameni necháme zesklovatit cibuli, česnek a nasekaný zázvor. Dále přidáme celer nakrájený na kostky a hrušky. Celé zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen. Zvolna necháme probublávat, až celer změkne (asi 20-30 minut).
Polévku pak rozmixujeme dohladka. Můžeme ještě přecedit přes husté síto, aby byla opravdu krémová. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme posypané nasekanou hladkolistou petrželkou. Já jsem navíc přidala opečené rohlíkové krutónky.
Zdroj:
časopis Apetit 03/12
Žádné komentáře:
Okomentovat