neděle 11. března 2012

Šťavnatý guláš

Skoro každý týden v neděli máme na oběd guláš. Z prostého důvodu - aby měl manžel na pondělí oběd. Takže jsem znovu zapátrala v mé milované kuchařce a našla jsem Šťavnatý guláš. Je to poměrně jednoduché jídlo, o které se téměř nemusíte starat.

Trošku jsem si ho upravila dle našich možností, to znamená, že hovězí jsem vyměnila za vepřové, sádlo za olej a lehce snížila počet některých surovin.



olej, 2 cibule, 800 g vepřového vrabce, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička drceného kmínu, 2 stroužky česneku, 1 rajčatový protlak, 1 červená paprika, 1 rajče

Na oleji osmahneme nakrájené cibule, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, přidáme papriku, kmín, prolisovaný česnek a rajčatový protlak. Zamícháme a dusíme ve vlastní šťávě. Mírně podlijeme a zvolna dusíme téměř doměkka.

Pak přidáme nakrájenou papriku, rajče a krátce podusíme.

Podáváme s chlebem, rýží, případně i knedlíky.


Zdroj:
Velká domácí kuchařka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF