pondělí 26. března 2012

Red Velvet neboli Srnčí hřbet v červeném sametu

Recept na Red Velvet jsem našla u Lucky na CHEZ LUCIE. Trochu jsem si ho poupravila a výsledkem bylo krásný, trochu tužší řez. Při šlehání jsem měla pocit, že je těsto jako samet, opravdu bylo nádherně nadýchané a když se peklo, červená barva trochu potemněla, ale ne moc. Jedinou chybou bylo to, že krém mezi jednotlivými kousky není vidět, protože jsem je mazala ještě vlažné a ne chladné a taky jsem je moc tiskla k sobě. Tak pro příště chybu napravím.

Ale Vrazila jsem do toho kopu lásky a důležité je, že to všem chutnalo.



Korpus: 250 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 15 g holandského kakaa, 120 g změklého másla, 140 g cukru krupice, 2 velká vejce, 240 ml podmáslí, 1 lžička červeného gelového potravinářského barviva, 1 lžička octa, 1 lžička jedlé sody


Krém: 250 g Mascarpone, 50 g moučkového cukru, 180 ml smetany ke šlehání

V robotu ušleháme máslo s cukrem do pěny a přidáme dvě vajíčka. V druhé míse smícháme mouku, kakao a sůl. V hrnku smícháme podmáslí s barvivem.

Do máslové směsi přidáváme po částech sypkou směs a podmáslí a mícháme, dokud není těsto hladké.

Do skleničky nalijeme ocet, přidáme sodu. Jak to začne pěnit, přemístíme do těsta a zpracujeme.

Hmotu dáme do vymazané formy na srnčí hřbet nebo také do muffinové formy a pečeme tak dlouho, až je vpíchnutá špejle nebo vidlice suchá.

Příprava krému je jednoduchá: v míse utřeme mascarpone s cukrem. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme do sýra a dáme do lednice. 

Potom mažeme, jak chceme, ale až je hřbet úplně vychladlý. Já jsem si hřbet rozřezala na kousky a pak je mazala a dávala k sobě. Pak jsem to celé potřela i ze shora a posypala drobečky (skvělý Lucčin tip).


Zdroj:
CHEZ LUCIE 

9 komentářů:

  1. Tak hlavní je chuť a když člověk dělá něco napoprvé vždy se najde nějaká chybička :) ale určitě byl řez moc dobrý a zmizel pěkně rychle co?:))) Připojuji ještě pochvalu za moc pěknou hlavní fotku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc díky za pochvalu. Ještě nám zůstala asi čtvrtka, kterou se budu snažit schovat pro moji mamku, která zítra přijede, ale obávám se, že se mi to nepodaří :-).

      Vymazat
  2. Jee, ja ho nedavno pekla prvne :) Jeste jsem ho ani na blog nedala, ale pekla jsem ho v chlebickove forme, kde se mi trochu zdrcnul :/ Ale vsem stejne moc chutnal :D Ten krem z mascarpone je naprosto uzasny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meg, taky jsem ho dělala poprvé, ale určitě ne naposledy.

      Vymazat
  3. Vypadá to velice zajímavě Marti a abych pravdu řekla, vůbec si nedokážu představit, jak to asi chutná, ale nejspíš výborně :-)
    Nikdy jsem nejedla ten sýr mascarpone. Všimla jsem si, že je to teď docela populární s ním péct. Kde se dá sehnat, je to běžně dostupné? Musím se trochu dovzdělat... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řez chutnal moc dobře a rychle se po něm zaprášilo :-)
      Mascarpone je běžně k sehnání v obchodech, mají ho na Hypernově, Kauflandu, Lidlu...Já se po něm zas až tak nedívám, protože je dost drahý: 250 g za víc jak 50 Kč, takže když je hodně slevněný v akci, tak ho koupím. Teď ho měli v Penny za 30 Kč.

      Vymazat
  4. To je krása hotové umenie.
    pozývam ťa na svoj nový blog, kde budem postupne pridávať recepty a iné zaujimavosti, teším sa na tvoju návštevu...
    http://biba-mylittleworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Tento srnčí chrbát nemá chybu. Vyzerá úžasne. Si šikulka.

    Tiež som si vytvorila nový blog. Budem sa tešiť, ak si nájdeš chvíľku a navštíviš ho.
    http://cervickovo.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, skvělá inspirace. Mě zaujala jednoduchá náplň, která má uršitě všestranné využití. Mňam. Díky za receptík do soutěže. Pa pááá. Lenka

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF