pondělí 12. března 2012

Oříškové sušenky s hřebíčkem

Před časem jsem viděla u Mary recept na sušenky s hřebíčkem, ale originál receptu je z časopisu Apetit. Rozhodla jsem se, že je vyzkouším. Když se pekly, tak to krásně bytem vonělo oříšky a hřebíčky, a tak trochu mi to připomnělo Vánoce. A holky jsem pak musela od sušenek doslova odhánět, aby je nesnědly na posezení.





250 g másla, 100 g pomletých lískových nebo vlašských ořechů, 1 lžička vanilkového extraktu, 85 g moučkového cukru, 1 lžička mletého hřebíčku, 350 g hladké mouky

Změklé máslo, oříšky, vanilkový extrakt a moučku dáme do robotu a umixujeme na pastu. Přidáme rozdrcený nebo mletý hřebíček a mouku a ještě jedno zapneme mixér. Potom směs vyklopíme na vál a vypracujeme těsto. Podle receptu se tvoří kuličky, které vidličkou zmáčkneme, ale já jsem si těsto rozválela a vykrajovátkem jsem tvořila kolečka. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme 10 - 12 minut dobleda. Pokud příliš zezlátnou, budou tvrdé a suché. Ještě horké posypeme cukrem.


Zdroj:
Apetit únor 2012

6 komentářů:

  1. krasne ti vysli, su fakt uzasne,hned by som si (aspon) jednu susienku dala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Ani jsem nečekala, že to bude tak jednoduché.

      Vymazat
  2. Ty jo, ja je snad taky budu muset vyzkouset, vypadaji fakt pekne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem sušenky zkoušela, protože já jsem opravdový sušenkový maniak :) Bylo tam na mě málo másla, mám radši trochu vlhčí konzistenci, ale přijde mi skvělý nápad s hřebíčkem a ořechy, takže s tím zkusím nějak pracovat :) Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také děkuji. Mně právě zase připadlo, že celé máslo je až moc :-).

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF