pátek 16. března 2012

Müsli tyčinky

Zůstala mi půlka sáčku ovesných vloček, tak jsem si řekla, že je nějak zdravě zužitkuji. Našla jsem recept u Pavly z Drobečků a řekla jsem si, to bude ono.


1/2 hrnku ovesných vloček, 1 hrnek ovesné mouky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sklenička libovolné dětské přesnídávky, 150 ml mléka, skořice dle chuti, cukr dle chuti, 1 celá čokoláda nebo 1/4 hrnku čokoládových vloček, 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů, rozinky

Ovesnou mouku (vznikne tak, že ovesné vločky rozmixujeme na mouku) smícháme s vločkami, solí, práškem do pečiva a skořicí. Promícháme.

V druhé míse smícháme mléko a přesnídávku a nalijeme do sypké směsi. Přidáme nasekané ořechy, čokoládu a rozinky a opět zlehka promícháme. Lze přisladit, ale hmota už je dost sladká.

Těsto vlijeme na olejem lehce vymazaný plech, uhladíme a pečeme asi 20 - 25 minut při 170°C, dokud se nezačne odlepovat od okrajů.

Až je těsto úplně vychladlé, krájíme na kousky. Uchováváme v ledničce.

Zdroj:

4 komentáře:

  1. Ahoj Martinko,jednou jsem tenhle recept někde četla, ale nenašla jsem odvahu se od něj pustit.. a jak vidím, tak Tobě se krásně povedly!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alis, děkuji za pochvalu. Některé tyčinky se trochu rozpadly, ale nikomu to nevadilo a všechno se snědlo do posledního drobku :-)

      Vymazat
  2. Ahoj Marti, to je super nápad. Ty kupované tyčky jsou někdy děsné. Takhle víš, že jsou tam samé dobroty. Určitě je také zkusím. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ivi, máš pravdu, tady vím, co jsem do tyčinek dávala. Ne všechny kupované jsou děsně, nám třeba chutnají tyčinky Peggy, po těch se můžeme utlouct a v podstatě jiné nekupujeme, protože jiné nám tak nechutnají.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF