úterý 20. března 2012

Krupicové šišky

Tenhle rychlý oběd jsem objevila v únoru v loňském kalendáři. Příprava je opravdu rychlá, když to přeženu, tak za 20 minut už můžete jíst. Mně to ale trvá hrozně dlouho, protože se mi kolem nohou plete roční dítko.


50 g krupice, 150 ml mléka, sůl, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky

V hrnci ohřejeme mléko a vsypeme krupici, trochu osolíme a uvaříme si krupicovou kaši, kterou necháme vychladnout. Na vál dáme moku, vychladlou kaši a vejce a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme více mouky.

Těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme do válečku silného asi jako palec. Válečky rozkrájíme na malé kousky a každý váleček rukou vyválíme do šišky. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme asi 3 minuty. Pak je necháme okapat  a můžeme podávat.

Můžeme je podávat  vpodstatě s čímkoliv: rozehřátým máslem, cukrem a perníkem, nebo také osmaženou strouhankou, mákem, mletými ořechy nebo kakaem

Zdroj:
kalendář na rok 2011

12 komentářů:

  1. Ahoj Marti, tak tenhle recept vůbec neznám! Zdá se mi jednoduchý a rychlý, takže v týdnu ho vyzkouším k večeři udělat!!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přesně tohle se už chystám dlouho udělat, ale ještě jsem se k tomu neodhodlala :) Navíc jídlo už od pohledu vypadá perfektně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to opravdu rychlé jídlo a chutná moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju sladká jídla :D Mohla bych je mít k snídani, obědu i večeři. Trochu mi to připomíná šulánky. Vypadá to skvěle, recept už mám uložený :)

    OdpovědětVymazat
  5. Martinka toto je zaujimavy receptik. Tiez mi to trochu pripomina sulance, ale toto je rozhodne rychlejsia verzia. Mam rada taketo rychlovecky:)

    OdpovědětVymazat
  6. A já jsem si pořád říkala, že název šišky moc nesedí, ale nemohla jsem si vzpomenout, jak tomu říkáme. Teď už to, holky, vím.

    OdpovědětVymazat
  7. Výborný recept, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, na kolik je tahle kalkulace porcí? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, recept jsem zkoušela, jen jsem dala místo obyč krupice pohankovou a vynikající!!!! :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF