středa 7. března 2012

Krupicové muffinky s citronem

Dneska mě nehorázně honila mlsná, takže plánované víkendové pečení se rozrostlo o středeční rychlovku. Ale co udělat, aby moje chuťové pohárky byly uspokojeny? Napadly mě hned muffinky, ale kde jsem se podívala, všude byly vejce, které si teď nemůžeme dovolit. Ceny vajec vyletěly nahoru a každé vajíčko, které dám do jídla nebo do moučníků, dvakrát točím v ruce a říkám si, mám je použít nebo nemám? Pozlacená vejce totiž stojí 57 Kč za 10 ks, což je nárůst o polovinu. Až je mi z toho špatně. To jsem ale hodně odbočila.

Na Mimibazaru jsem objevila tyto muffinky - rychlé, vláčné a bez vajec.


1 hrnek dětské krupičky, 1 hrnek podmáslí (zakysané smetany), 1 hrnek cukru, 125g rozpuštěné Hery nebo másla, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, citronová kůra a šťáva z 1 citronu, čokoládové mušličky

Krupici zalijeme podmáslím (pokud nemáme podmáslí, rychlá náhrada je nalít do hrnku mléka 1 lžíci octa, zamíchat a nechat chvíli stát) a necháme 10 minut bobtnat. Potom přidáme máslo, cukr a mouku s kypřícím práškem do pečiva. Vmícháme kůru a šťávu z citronu a čokoládové mušličky. Dáme do vymazaných a vysypaných formiček  Pečeme při 180°C cca 20-30 minut.



Zdroj:

6 komentářů:

  1. krásné muffinky, už mě taky honí mlsná :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní muffinky. Já se nyní také snažím vejci šetřit a recept je zajímavý. Dávám si ho do záložek, určitě u nás budou Tvoje muffinky. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Marti, tohle je recept, který teď bude (díky vajíčkům) moc žádaný :) Muffinky vypadají krásně, budu je muset vyzkoušet:)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, všem moc děkuji za krásné komentáře.

    OdpovědětVymazat
  5. Martinka, krupicové muffinky sú super nápad. A ešte bez vajec. Zmením smotanu na sójovú a Heru na Floru a určite upečiem :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF