neděle 25. března 2012

Brokolicovo-mrkvová polévka

Když už jsem byla v Kauflandu nakupovat čínské zelí, ze kterého jsem dělala dobrý salát, koupila jsem si ještě dvě pěkné brokolice. Jedna skončila v polévce a se druhou ještě musím chvíli počkat, protože nevím, jak ji připravit.

Nedávno jsem dělala z brokolice velice chutnou Krémovou brokolicovou polévku. Tato polévka je obdoba té původní v jiné úpravě. 


1 cibule, 2 polévkové lžíce oleje, 1 brambora, 1 l zeleninového vývaru, 500 g brokolice, 100 g mrkve

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji zpěníme. Bramboru nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli. Zalijeme vývarem (nebo vodou, do které přidáme bujonovou kostku) a necháme vařit.

Mrkev pokrájíme na kolečka, brokolici rozdělíme na růžičky a stonky. Mrkev, všechny stonky a polovinu růžiček dáme do vařící polévky a vaříme asi 20 minut. Pak vše rozmixujeme

Zbytek brokolice povaříme v lehce osolené vodě asi 1 - 2 minuty a před podáváním ji dáme do polévky nebo rovnou na talíř. Do polévky můžeme přidat opečené kousky rohlíku nebo veky.

2 komentáře:

  1. Marti, tohle je super polévka! Mamka ji doma dělá hodně podobně, akorát poměry budou nejspíš jiné - dělá to od oka :D Já mám brokolici moc ráda a jak se dívám na tvou fotku polévky, moje chuť na ni nezadržitelně roste!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF