Nedávno jsem si prohlížela nejnovější magazín Albert a měli tam spoustu nádherných polévek, které přímo volaly po tom, abych je vyzkoušela. Mrkvová byla první na řadě.
2 lžíce másla, 1 pórek, 400 g mrkve + několik koleček na ozdobu, 1 lžíce medu, 1 bobkový list, 1 l zeleninového vývaru, sůl, pepř
Máslo rozpustíme v širším hrnci, přidáme pórek nakrájený na kolečka a chvíli opékáme. Potom vsypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, přidáme med, bobkový list a opékáme další dvě minuty. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu, ztlumíme plamen a necháme probublávat asi půl hodiny. Pak polévku rozmixujeme dohladka a podle chuti dosolíme a opepříme. Na ozdobu použijeme buď čerstvá kolečka mrkve nebo je krátce opečeme na másle.
Zdroj:
magazín Albert 01/12
mnam, ta vyzera velmi chutne! asi vyskusam! :)
OdpovědětVymazatJe moc dobrá a má netradiční chuť.
Vymazat