sobota 28. ledna 2012

Kefírová buchta

Když jsem narazila na tento recept, řekla jsem si, že to musím vyzkoušet. Kefír sám o sobě moc nemusím, ale říkala jsem si, že v této podobě může být dobrý. Po upečení je moučník vláčný a taky jsme ho hned zatepla ochutnali.


500 ml kefíru, 350g hladké mouky, 300 g cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 vejce, 1 lžička sody, neplná sklenice oleje (dala jsem asi 3/4 hrnku o objemu 250 ml), 3 lžíce kakaa, kompotované ovoce (já dala meruňky) 

Vše zamícháme a nalijeme na plech a na to dáme ovoce. Pečeme při 180°C asi 30 minut nebo dle zkušenosti s vaší troubou.

7 komentářů:

  1. Super koláčik....máš veľmi pekný blog :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já teda kefír miluju i samotný a když s ním peču, vždycky je to vlhké, takže tahle buchta musí být super vláčná :) Už se mi sbíhají sliny!

    OdpovědětVymazat
  3. Byla vynikající, vláčná a mňamková. Na druhý den byla ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som takyto kolacik piekla s kyslym mliekom a vzdy bol perfektny. Este som zvykla pridat aj za hrst posekanych orechov. Uz som ho roky nepiekla, vdaka za pripomenutie.

    OdpovědětVymazat
  5. S těmi ořechy to vyzkouším.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF