Srpnová výzva byla v režii Rachael z blogu pizzarossa.Tentokrát jsme měli vařit za pomoci kukuřičné mouky. Poskytla nám několik receptů, abychom si mohli vybrat recept, který nám bude vyhovovat.
Pro svůj recept jsem sáhla do nejnověšího srpnového čísla časopisu Apetit, kde byly krásné celozrnné lívance. Obyčejnou mouku jsem nahradila kukuřičnou moukou a čekal, jak se to podaří. Můj další tip pro výrobu těchto lívanců je použít opravdu tekutý med a méně skořice, protože jsem ji cítila mezi zuby.
Ale nicméně lívance se povedly a zakysaná smetana s borůvkami neměla chybu.
100 g kukuřičné mouky, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 3 lžíce medu, 125 g řeckého jogurtu, ovoce a zakysanáá smetana na ozdobení
V míse smícháme mouky s práškem do pečiva a skořicí. V jiné míse smícháme podmáslí, vejce, jogurt a tekutý med. Spojíme s moučnou směsí a promícháme.
Pánev na lívanečníky nebo pánev s nepřilnavým dnem tence potřeme olejem, pak na pánev dáváme lžíci těsta a opékáme z obou stran. Pozor, lívance hlídat, mají velkou tendenci se připalovat!
Na talíři lívance ozdobíme dle fantazie.
Vypadají neuvěřitelně výborně, takové domácí pomučeníčko - člověk lituje, že jídlo je na obrázku ne před ním na talíři :)
OdpovědětVymazatRuměnko, děkuji. Fotily se dobře, dokonce se jim podařilo zapózovat. :-)
VymazatYour pancakes look beautiful! :)
OdpovědětVymazatThank you, Rachael.
Vymazatmarti jsou k nakousnutí, krásné...:))
OdpovědětVymazatMoc děkuji.
VymazatTak tohle je krása:)) Mňam
OdpovědětVymazatJani, děkuji.
Vymazatwaw,,, Martinka ty ale robíš chute :-) krása
OdpovědětVymazatDěkuji moc!
VymazatVypadaji fakt krasne :) Do vyzvy jsem se nejak nestacila zapojit, tak snad zase priste :)
OdpovědětVymazatDěkuji moc. Já se do výzvy zapojila pozdě, pořád jsem to odkládala na neurčito.
OdpovědětVymazat