středa 15. srpna 2012

The Daring Cooks’ August, 2012 Challenge: Cornmeal

Srpnová výzva byla v režii Rachael z blogu pizzarossa.Tentokrát jsme měli vařit za pomoci kukuřičné mouky. Poskytla nám několik receptů, abychom si mohli vybrat recept, který nám bude vyhovovat.

Pro svůj recept jsem sáhla do nejnověšího srpnového čísla časopisu Apetit, kde byly krásné celozrnné lívance. Obyčejnou mouku jsem nahradila kukuřičnou moukou a čekal, jak se to podaří. Můj další tip pro výrobu těchto lívanců je použít opravdu tekutý med a méně skořice, protože jsem ji cítila mezi zuby. 

Ale nicméně lívance se povedly a zakysaná smetana s borůvkami neměla chybu.


100 g kukuřičné mouky, 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 150 ml podmáslí, 2 vejce, 3 lžíce medu, 125 g řeckého jogurtu, ovoce a zakysanáá smetana na ozdobení

V míse smícháme mouky s práškem do pečiva a skořicí. V jiné míse smícháme podmáslí, vejce, jogurt a tekutý med. Spojíme s moučnou směsí a promícháme.

Pánev na lívanečníky nebo pánev s nepřilnavým dnem tence potřeme olejem, pak na pánev dáváme lžíci těsta a opékáme z obou stran. Pozor, lívance hlídat, mají velkou tendenci se připalovat!

Na talíři lívance ozdobíme dle fantazie.




12 komentářů:

  1. Vypadají neuvěřitelně výborně, takové domácí pomučeníčko - člověk lituje, že jídlo je na obrázku ne před ním na talíři :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruměnko, děkuji. Fotily se dobře, dokonce se jim podařilo zapózovat. :-)

      Vymazat
  2. Your pancakes look beautiful! :)

    OdpovědětVymazat
  3. marti jsou k nakousnutí, krásné...:))

    OdpovědětVymazat
  4. waw,,, Martinka ty ale robíš chute :-) krása

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadaji fakt krasne :) Do vyzvy jsem se nejak nestacila zapojit, tak snad zase priste :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc. Já se do výzvy zapojila pozdě, pořád jsem to odkládala na neurčito.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF