Jedna z rodinných velmi oblíbených pomazánek. Jedla bych ji snad pořád. Sice to kraba nevidělo ani z rychlíku, ale co na tom sejde, když je tak dobrá?
1 balení krabích tyčinek, 1 pomazánkové máslo, 2 tavené sýry, 1 cibule, 1 - 2 lžíce hořčice, 1 vejce natvrdo, sůl, citronová šťáva
Změklé tyčinky nakrájíme, do mísy přidáme pomazánkové máslo, sýry, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce a mixérem vše smícháme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a sůl
Marti, pomazánku z tyčinek dělám jinak, ale Tvoje určitě stojí za vyzkoušení. Je zajímavá. :-)
OdpovědětVymazatkrabí tyčinky mám taky hrozně ráda, i když s krabem to jelo možná vedle sebe v kamionu, jinak nic :-))) recept vypadá výborně, určitě si někdy udělám, i když v nějakém menším množství, pač na pomazánky jsem jenom já, tak pro mě na večeři by toho bylo až až :-)
OdpovědětVymazatAhoj Marti, krabí pomazánku mám moc ráda. Také ji dělávám, ale trošku jinak. Tvoje stojí za vyzkoušení!!!!!
OdpovědětVymazatTak ted mi to pripomnelo, ze krabi pomazanku jsme docela dost dlouho nemeli :) Kdysi jsme meli recept, kam se nadrobno krajel snad i ananas a ja na tom docela ujizdela :)
OdpovědětVymazattak jsem dneska dělala tuto pomazánku, no nebo spíš... hořčici jsem neměla, cibule se mi nechtěla krájet, citron se mi nechtěl vymačkávat, vařit vejce se mi zdálo na dlouho, takže zbyly jen ty tyčinky, tavený sýr a pomazánkové máslo, ale byla výborná :-))
OdpovědětVymazathaha, to je dobrý. Jedna pomazánka = tisíc způsobů, jak ji udělat.
VymazatKrabí pomazánka z tyčinek to byla moje zamilovaná delikatesa...až jsem se jednou začetl do informací na výrobku. Že krabí tyčinky neobsahují ani zbla kraba by mi ani tak nevadilo, spíše mi vadí, že jsou vysloveně jedovaté a karcinogenní... viz info na http://www.emulgatory.cz/nebezpecna-ecka - Od té doby se jim vyhýbám obloukem.
OdpovědětVymazatTo jsou velice zajímavé a užitečné stránky. Možná také záleží na výrobci, který ty tyčinky z "kraba" vyrábí. Je fakt, že jsem informace na obale moc nečetla, maximálně to, že nejsou vhodné pro děti do tří let. A to už taky asi o něčem svědčí...
VymazatJeště jsem našel tohle:
Vymazathttp://www.chemievjidle.cz/seznam-potravin
Myslím, že pro orientaci v tom, jak nakoupit zdravé suroviny je to docela přínosné. Velmi poučný je taky seriál "Peklo na talíři"
http://www.stream.cz/peklonataliri
Když už si máme pochutnávat na jídlech dle výborných receptů, tak ať jsou v tom aspoň co nejméně škodlivé složky. Potraviny se bohužel za posledních 30 let velmi změnily (alespoň, co mohu osobně posoudit) a to jak nutričně, tak chuťově - dnes musí člověk hodně vybírat... Ale i tak všem dobrou chuť a mnoho úspěchů v kulinářském umění.