úterý 19. března 2013

Karamelové řezy

Rok se s rokem sešel a máme tu zase Josefa. Loni to bylo náročné, letos jsem dělala jen karamelové řezy. Recept jsem opět našla na oblíbených sReceptech.

Postup je velice snadný a uvařené Salko by se dalo sníst jen tak. Ale pozor, je to kalorická bomba, takže moučník jezte s mírou!


3 vejce, 2 hrnky polohrubé mouky,1 hrnek cukru krupice (může být méně anebo použít třtinový), 1 hrnek vlažné vody, 1/2 hrnku rostlinného oleje, 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 kondenzované slazené mléko, 250 g másla, nasekané ořechy

Nejdříve si uvaříme Salko. Vaříme ho asi hodinu a půl až dvě hodiny a pak necháme vychladnout.

Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, kakao, vodu a olej a mícháme nebo šleháme do hladka.

Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě, kterou jsme si předem vyhřáli na 180°C. Po 25-30 minutách těsto zkontrolujeme, jestli je hotové a pokud ano, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.

Zchladlý karamel vyšleháme spolu se změklým máslem dohladka. Pak ho natřeme na připravený moučník.

Nakonec krém posypeme nasekanými ořechy (můžou být jak vlašské tak lískové) a můžeme pocákat čokoládovou polevou

Zdroj:

9 komentářů:

  1. Krásne rezy , zbožňujem karamel vyzerajú fantasticky mňam :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Martinka, taký koláčik som ešte nepiekla, ale plnku zo salka som už robila. Plnila som nimi trubičky na Vianoce, boli fakt super a ako píšeš, je to kalorická bomba. Koláčik vyzerá byť chutný a pritom jednoduchý, určite vyskúšam.
    Emily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Emily, je to opravdu jednoduché a určitě doporučuji vyzkoušet. :-)

      Vymazat
  3. uvařené salko bych mohla v jakékoliv buchtě! :-) já tento krém - karamelové salko + máslo párkrát dávala do medových plátů a vždy to mělo velký úspěch. Byla to taková varianta rychlého moučníku, který měl úspěch. :-) Toto musí chutnat velice podobně :-)

    OdpovědětVymazat
  4. hmmm akoze toto musim vyskusat...:)dakujem za recept

    OdpovědětVymazat
  5. ...oblíbený dort mého přítele na plechu - ideál. :D Díky! :) give away

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF