pondělí 11. března 2013

Bramborové noky

Když manžel přinese od babičky bramborové noky, v okamžiku se po nich zapráší a je jedno, jestli jsou nasladko nebo naslano. Vyptala jsem si od ní recept, abych je v případě potřeby mohla dělat i já.



600 g brambor, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a pak je najemno nastrouháme. Přisypeme mouku, přidáme vejce a osolíme.

Těsto si vyklopíme na pracovní desku a vytvoříme několik "hadů", které nakrájíme na malé kousky.

Dáváme je do vroucí vody a vaříme asi 2 minuty.

 
Sladké noky s perníkovým posypem

Opečené noky s vejci

6 komentářů:

  1. Ahoj Marti, bramborové noky jsem ještě nezkoušela a tak jsi mě zase nalákala , abych je vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej. Výhodou těchto noků/šulánků/šišek je to, že jsou rychle hotové a rychle snězené. A taky se z nich dají dělat i bramborové knedlíky.

      Vymazat
  2. Marti, to je také oblíbené jídlo naší rodiny. Z bramborového těsta dělám malé šišky nebo špunty. Obaluji je ihned teplé ve strouhance osmahnuté na másle. Nasladko je ještě posypu moučkovým cukrem. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opraženou strouhanku mám ráda, narozdíl od ostatních, takže si ji budu muset někdy udělat sama.

      Vymazat
  3. bezva tip na oběd, večeři. Bramborové noky jsem ještě nikdy nedělala a přitom je mám moc ráda, ale manžel teda už tolik ne, tak asi proto jsem je nedělala, ale musím určitě zkusit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až bude manžel pryč, tak si je udělej jenom pro sebe :-)

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF