čtvrtek 21. února 2013

Blogerky: Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Dostala jsem chuť na něco neobvyklého a chutného. V hlavě jsem měla určitý nápad a pak jen stačilo ho trošku doladit.


2 plátky vepřového plecka, 1 Hermelín, 250 g špenátu, 100 g slaniny, žampiony (můžou být i v nálevu), špetka muškátového květu, sůl, pepř, olej

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánci s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.

Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu  a mícháme, až se Hermelín rozpustí.

Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.


6 komentářů:

  1. Až na ty žampiony to vypadá opravdu super! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zavitky vypadaji dobre, ale misto hermelinu bych nejspise pouzila jiny syr, mene vyrazny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Místo hermelínu se klidně může dát mozarella, ta není tak výrazná.

      Vymazat
  3. hmm tak tohle vypadá moc dobře, hned bych ochutnala:)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tisk

Print Friendly and PDF